Interviu cu Bev Jessup – consultant științific în echipa Voxi

Voxi: Bună Bev! Fiindcă ești parte din echipei Voxi, ne dorim să-ți luăm un mic interviu, pentru ca cititorii noștri să te poată cunoaște mai bine. Ne dorim ca toți cei ce ne urmăresc și ne citesc, să afle că lucrăm cu cei mai dedicați profesioniști!

Să începem cu începutul – cine este Bev Jessup?

Bev: Bună, numele meu este Beverly Jessup și sunt logoped din Anglia. De peste 30 de ani, am lucrat cu copii și adulți în medii diferite (școli, creșe, clinici, școli speciale, acasă la clienți și în spitale). De-a lungul timpului, am instruit profesori, terapeuți, asistenți și părinți/îngrijitori în vederea dezvoltării abilităților de comunicare eficiente și în diverse programe de terapie. Sunt specializată în lucrul cu copiii care au o deficiență de limbaj și întâmpină dificultăți în accesarea materiei școlare în sala de clasă, precum și adulți și copii nonverbali care trebuie să folosească mijloace de comunicare electronice, cum ar fi un iPad sau alte dispozitive asemănătoare. De asemenea, am pregătire în folosirea semnelor și simbolurilor Makaton, dar și în forme alternative de comunicare. Recent, am primit un influx de adulți care au avut atacuri cerebrale sau răni la cap, cu afazie și dispraxie dobândite.

V: Cum te-ai hotărât să contribui la o platformă digitală de logopedie? De ce VoxiClinic?

B: În 2010, m-am decis că vreau să fac ceva diferit și am intrat într-o competiție de afaceri pentru a inventa propriul meu software, pe care terapeuții să-l poată folosi în furnizarea terapiei online. La acel moment, am devenit unul dintre finaliștii din zona de sud a Angliei dar, din păcate, nu am câștigat competiția. Chiar și așa, întotdeauna am avut această pasiune în mintea și în sufletul meu. Când m-am implicat în VoxiClinic, mi-am dorit să să pot ajuta echipa în dezvoltarea tehnologiei și platformei prin care terapeuții să poată:

evalua și cunoaște potențiali clienți
oferi clienților cea mai bună terapie online, cu jocuri motivante și resurse
ține evidența tuturor documentelor aferente, în mod digital, într-un singur loc

Fiindcă ofeream terapie online încă din 2015, cu mult înainte să apară pandemia COVID, am știut că aveam atât experiența și cunoștiințele tehnologice – cât și abilitățile terapeutice necesare pentru a integra ambele aspecte fără probleme.

V: Care este cel mai important avantaj al digitalizării logopediei?

B: Tehnologia a progresat semnificativ din 2015, și îmi face plăcere să vorbesc cu tinerii dezvoltatori de software de la VoxiClinic și să mă asigur că produc o platoformă care se adaptează și evoluează conform noilor cerințe.

Cred că este foarte important ca teleterapia să fie accesibilă clienților, pentru că îi ajută pe logopezi să ajungă la un număr mai mare de clienți. Eu am putut să lucrez cu clienți din toate colțurile lumii, cum ar fi: Arabia Saudită, Nigeria, Fiji, China, Italia, Franța și, evident, de peste tot din Anglia. Faptul că locuiesc pe o insulă a însemnat că ar fi fost imposibil să mă întâlnesc cu clienți din zona mainland UK (teritoriul principal al Angliei) pentru că ar fi fost mult prea constisitor atât ca bani cât și ca timp. Acum, mă pot așeza în capătul grădinii mele, pot deschide calculatorul și pot vedea pe cineva din altă țară căruia îi servesc nevoile de comunicare ca și cum s-ar afla chiar în fața mea.

V: Care sunt primele 3 funcționalități preferate de tine în VoxiClinic?

B: Ce îmi place foarte mult la VoxiClinic este faptul că îți oferă abilitatea să modifici activitățile din platformă așa cum consideri tu ca terapeut. În plus, are jocuri pre-programate și acitivități care te pot ajuta în timpul terapiei. Designul imaginilor e foarte strălucit și acestea sunt așezate frumos pe ecran. Gama largă a elementelor de vocabular disponibile este, de asemenea, excelentă. Au incorporat și imagini Bing, ceea ce le permite terapeuților să pivoteze de la desenele incluse la fotografii, astfel încât activitatea să poate fi adecvată vârstei, pentru adulți și adolescenți.

V: Care este cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o în transcrierea exercițiilor clasice de logopedie în format digital?

B: Am lucrat cu alte platforme de terapie logopedică și cea mai mare problemă pe care am întâlnit-o, când lucrezi într-un format digital, este să ai abilitatea de a accesa resurse interactive cu copilul sau adultul, pentru ca aceștia să se simtă motivați. De asemenea, nu-mi plac funcțiile de evaluare și raportare din alte platforme. De când m-am implicat în VoxiClinic, stiu că va avea evaluări pentru toate vârstele și un format de raportare care va ușura munca terapeuților.

V: Care sunt avantajele teleterapiei și cine poate beneficia de ea?

B: Avantajele teleterapiei sunt următoarele:

Este disponibilă pentru oricine are acces la un laptop și Internet.

Clienții nu trebuie să călătorească departe.

Clienții se simt mai confortabil să vorbească în mediul lor personal.

Este potrivită pentru clienți în vârstă, fiindcă aceștia nu mai trebuie să conducă până la un spital și să-și aștepte programarea într-un mediu steril.

Faptul că poți vedea fața clientului facilitează construirea unei conexiuni emoționale semnificative.

Îngrijitorii se află în raza auditivă a sesiunii de terapie, și pot urmări tehnicile folosite din confortul propriei case.

Clienții din generațiile tinere se pricep atât de bine la tehnologie, că se implică repede în activități fără să-și dea seamă că lucrează de fapt.

Fiindcă toate sesiunile sunt înregistrate, atât copiii cât și adulții pot umări sesiuniea împreună cu îngrijitorii lor și pot exersa tehnicile în ritmul lor.

V: Ce aduce nou clinica digitală VoxiClinic în această industrie?

B: VoxiClinic este prima platformă Europeană care deservește logopezi din întreaga lume. Are un registru integrat care le permite logopezilor să-și facă publicitate potențialilor clienți din toată lumea, ceea ce chiar cred că îi va ajuta pe acei terapeuți care sunt la începutul carierei și nu au încă suficienți clienți sau măcar o prezență online.

V: Din perspectiva ta, cum influențează VoxiClinic starea de bine a copiilor?

B: Cred că felul în care e configurată VoxiClinic va permite mai multor clienți din toate colțurile lumii să fie mai vizibili. Va avea un impact foarte mare asupra copiilor și adulților care așteaptă de multă vreme să aibă acces la terapie în cadrul sistemului lor de sănătate sau la școală. Mai există și avantajul că, dacă ești un terapeut cu o abilitate specială sau vorbitor al unei anumite limbi, atunci poți furniza terapie logopedică prin VoxiClinic și poți deveni cunoscut pentru acea expertiză prin registrul integrat.

De exemplu, dacă ești vorbitor de limbă italiană și logoped, dar locuiești în Grecia și vrei să furnizezi terapie bilingvă unui copil italian, fie în Italia sau in Anglia, vei putea să faci acest lucru foarte ușor cu VoxiClinic.

V: Cât durează o sesiune de terapie logopedică online? Durează la fel de mult precum o sesiune clasică în cabinet?

B: Majoritatea ședințelor de terapie online durează jumătate de oră dar, în experiența mea, clienții cel mai adesea vor ședințe de 45 de minute sau chiar o oră. Cu toate acestea, când ai de-a face cu copii foarte mici, poți face de asemenea doar 15 minute de două ori pe săptămână. Această frecvență nu ar funcționa în terapia offline. Există, de asemenea, o oportunitate să faci pregătire cu părinții sau îngrijitorii. Un alt aspect pe care VoxiClinic îl are iar alte platforme nu îl au este abilitatea să dai teme pentru acasă clienților prin aplicația mobilă VoxiKids, ceea ce face activitățile logopedice mai distractive și interactive, fiind mai ușor pentru părinți să se implice și să se asigure că temele sunt făcute.

Pentru cei care se gândesc să-și înceapă propria clinică de terapie online și au nevoie de o platformă de încredere, în conformitate cu HIPPA, prin care să furnizeze terapie cu resurse excelente, un server serios, tablă de scris, o modalitate de partajare a ecranului fără erori și abilitatea de a-ți ține toate notițele și rapoartele într-un loc sigur, atunci VoxiClinic este platforma ideală pentru tine!

De ce să nu aranjezi testarea platformei, să intri în contact cu un reprezentant Voxi care să te treacă prin întreg procesul de înregistrare și să-ți arate cum să încerci activitățile care sunt acum în platformă?

Mulțumim, Bev!

Distribuie articolul pe

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletterul Voxi

Social Media

Cele mai citite articole

Categorii

Articole similare