5 motive să practici teleterapia ca logoped

Pandemia Covid-19 a forțat terapeuții să găsescă alternative la terapia față-în-față, iar acum o bună parte din clienți își doresc fie să continue teleterapia combinată cu terapia în cabinet, fie să rămână exclusiv în mediul online.  Pe de o parte, terapia online le face părinților viața mult mai ușoară fiindcă nu mai trebuie să se deplaseze cu copilul la un cabinet aflat departe de casă, să iși piardă ore bune din programul zilnic sau să se organizeze în jurul plecatului și venitului de la serviciu.  Pe de altă parte, logopezii înșiși pot beneficia de flexibilizarea serviciilor oferite în funcție de nevoile clienților.

Iată câteva motive să incluzi teleterapia în serviciile de logopedie pe care le oferi:

  1. Îți crești activitatea logopedică cu clienți vechi și noi (inclusiv din diaspora)

Știai că există părinți în diaspora care nu reșesc să găsească un logoped nativ pe limba română? Teleterapia este astfel o cale foarte bună de a-ți crește veniturile într-un mod accesibil și comod. Pe scurt, există o diferență mare între numărul clienților dispuși să facă teleterapie și numărul logopezilor care oferă servicii logopedice online, în limba română, pe termen lung.

Accesibilitatea teleterapiei ajută la eliminarea oricăror bariere geografice și de comunicare, astfel încât potențialilor clienți le este mult mai ușor să planifice și să programeze ședințe de terapie. Ca logoped, îți va fi mult mai ușor să construiești un portofoliu amplu și variat de clienți de oriunde din țară și din străinătate, fără să fie nevoie să călătorești.

  1. Lucrezi în mai multă siguranță

Criza cauzată de pandemie a scos în evidență vulnerabilitatea noastră implicită atunci când muncim în contact direct cu alți oameni. Terapeuții formează în general o categorie mai expusă riscurilor, pentru că lucrează adesea cu copii (care pot să răspândească virusuri fără să manifeste simptome) sau cu persoane care prezintă diverse patologii și pot avea sisteme imunitare mai slabe.

În plus, folosirea transportului în comun sau frecventarea zonelor aglomerate în timpul orelor de vârf duc la creșterea riscului asumat de terapeut. Teleterapia permite logopedului să lucreze în siguranță de acasă, indiferent dacă există măsuri de restrângere a circulației, lockdown, vreme severă sau orice alte circumstațe externe neprevăzute. Terapeuții știu că dacă pacienții încep să rateze ședințe, regresia se petrece destul de repede, ceea ce periclitează planul de recuperare pe termen lung și reduce motivația clientului de a continua ulterior terapia.

  1. Lucrezi de acasă sau de oriunde

Includerea teleterapiei în gama de servicii oferite de un cabinet deja cunoscut și apreciat offline va aduce avantaje seminificative pentru dezvoltarea afacerii respective. Teleterapia este, de asemenea, o modalitate excelentă de creștere și pentru un logoped tânăr, care tocmai își demarează cariera și este în căutare de clienți.

Este important să păstrezi același profesionalism cu care ți-ai obișnuit clienții în cabinet atunci când lucrezi de acasă. Îmbrăcămintea și decorul din jurul tău sunt importante, precum și menținerea unui cadru liniștit și confortabil pentru pacient, fără întreruperi și elemente care pot distrage atenția.

Flexibilitatea locației din care ții ședințele îți permite să lucrezi de acasă mai multe zile pe săptămână, sau chiar să îți construiești un cabinet 100% virtual. Dacă locuiești în afara orașului sau într-o zonă mai izolată, această strategie îți poate oferi accesul la clienți din oraș, pe care altfel nu i-ai putea vedea în mod regulat.

  1. Te bucuri de un program mai flexibil

Tehnologia serviciilor online de terapie îți permite să îți adaptezi programul de lucru exact așa cum îți dorești. Spre exemplu, VoxiClinic include un calendar de programări prin care îți poți gestiona rapid și simplu programul pe întreaga săptămână. De asemenea, lucrând online poți ține ședințe de terapie la ore mai flexibile decât în cabinet, eliminând și timpul pierdut cu tranziția fizică între clienți. În zilele în care lucrezi de acasă, poți agrea cu diverși clienți ore neobișnuite de terapie, în funcție de nevoile și programul fiecăruia.

Bineînețeles că munca în afara orelor de program nu este scopul teleterapiei, dar e bine de știut că poți avea opțiunea aceasta în caz că îți dorești acest lucru. În plus, flexibilizarea programului poate fi foarte utilă atunci când lucrezi cu clienți din diaspora, care se pot afla pe alt fus orar.

  1. Nu mai pierzi timpul cu mersul la cabinet și înapoi

Naveta făcută între casă și birou nu este epuizantă doar pentru părinți. Deplasarea la cabinetul aflat la distanță de casă înseamnă pierderea unui timp prețios pe care logopedul îl poate petrece fie într-un mod mai productiv, fie relaxându-se cu familia. Ambele variante sunt preferabile timpulului petrecut în trafic, care contribuie în mod negativ la sănătatea mentală și starea noastră de bine.

Sunt studii care arată că Bucureștiul este printre cele mai congestionate orașe din lune, în care oamenii pierd sute de ore în trafic. Acest lucru contribuie puternic la nivelul de stres și epuizare pe care îl resimțim zilnic. Teleterapia este o metodă simplă de a elimina povara psihică asociată timpului pierdut în trafic, iar tu poți avea mai multă energie pentru lucrurile cu adevărat importante.

Distribuie articolul pe

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletterul Voxi

Social Media

Cele mai citite articole

Categorii

Articole similare