fbpx

Terapia față în față pentru corectarea deficiențelor de limbaj a fost dintotdeauna standardul în logopedie. Astăzi însă, în contextul pandemiei Covid-19 și a situațiilor de carantină repetată, este mult mai dificil – uneori chiar imposibil, să participăm la ședințe de terapie în persoană. Din fericire, noile tehnologii ne permit să transpunem în mediul online toate materialele și instrumentele de care avem nevoie pentru a ține ședințe de terapie pe Internet, la aceleași standarde ca în cazul terapiei față în față. 


Iată 5 motive să încerci terapia online cu VoxiKids:


1. Părinții se pot implica mai ușor


Știm deja că implicarea părinților e foarte importantă în dezvoltarea armonioasă a copilului. Iar în corectarea deficiențelor de limbaj, participarea sau observațiile unui părinte pot fi un mare avantaj. Spre deosebire de metodele tradiționale, prin care copilul participă la ședințe în cabinet, în cazul terapiei online părintele poate fi de față în timpul ședinței și poate înțelege mai bine ce se întâmplă sau cum să incorporeze tehnicile exersate în programul zilnic obișnuit al copilului.

 
2. Vei utiliza mai bine resursele pe care le ai deja în casă


Teleterapia presupune că părinții și copiii se vor conecta la ședința terapeutică de acasă, în timp ce specialistul se va conecta de la biroul său. Fiindcă familia nu are acces fizic la resursele  din cabinet, logopedul va trebui să apeleze la materialele online și să folosească în mod creativ obiectele care există deja în mediul copilului. Terapia devine astfel mai ingenioasă iar familia este încurajată să încerce obiecte și activități care sunt ușor accesibile acasă. Acest lucru ajută ca terapia să devină a parte integrantă a vieții copilului.


3. Clinica digitală VoxiKids este versatilă și creativă


 Copiii sunt foarte motivați de tehnologie și jocuri, iar VoxiKids le pune la dispoziție o mulțime de exerciții și activități distractive pe care logopezii le pot folosi în timpul ședințelor. De asemenea, au acces la toate exercițiile sub formă de joc din aplicația VoxiKids, ce pot fi integrate foarte ușor cu restul activităților din timpul ședințelor de terapie. 


4. Ai program flexibil iar mobilitatea nu mai este o problemă


Teleterapia îți va permite să integrezi ședințe de terapie chiar și într-o săptămână plină, și chiar dacă nu te poți deplasa. Pentru că nu vei mai pierde timpul cu transportul și nu va trebui să mai navighezi în jurul programului tău de lucru, vei putea stabili mai ușor cu logopedul orele la care copilul tău se poate conecta la ședința de terapie. Tot ce ai nevoie pentru a începe terapia online este un calculator sau un laptop și o conexiune stabilă la Internet! 


5. Copilul tău va progresa în mod constant, fără întreruperi 


Copiii care întrerup participarea la ședințele de terapie prezintă un risc mai ridicat de a stagna sau chiar de a regresa în achiziția limbajului sau corectarea deficiențelor de vorbire. Pe termen lung, acest lucru înseamnă că vor avea nevoie de și mai multă terapie, iar obiectivele de dezvoltare vor fi și mai greu de atins. Teleterapia ajută copiii să evite stagnarea sau regresia și să-și continue terapia chiar și în situațiile când nu pot merge la cabinet. 

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.